Pohárjelölő szilveszteri bulira gyöngyökből

Pohárjelölők szilveszteri házibulikba

Készítette: Sinkovicsné Tar Katalin

Ezzel az ötlettel kívánunk minden kedves Olvasónknak és Vásárlónknak Boldog Új Évet!

Hobbyművész

Szilveszteri ötlet gyöngyökkel

Hozzávalók:

Szilveszteri ötlet gyöngyökkel - hozzávalók

Az 1 mm átmérőjű drótból vágjunk le kb. 10 cm-es darabot a csípőfogóval. Az egyik végére készítsünk egy teljes hurkot a kúposfogó hegyével. (A kúposfogó hegye két köralapú kúp, így a köré tekert drót szépen, ívesen fog meghajolni.) Ezután kb. 1 cm-el távolabb - ugyanabban a síkban maradva -, a kúposfogó tövével hajtsuk vissza a drótot. 

Ez a hurok fog a pohár szélébe "kapaszkodni".

Szilveszteri ötlet gyöngyökkel
A drót másik végét, hajlítsuk csigavonalban vissza. A közepéhez a fogó hegyét használjuk, később pedig 1-2 mm-eket lépkedjünk a fogóval, és csak egy kicsit hajlítsunk a dróton. Addig tekergessük csigavonalba, amíg a kellő hosszúságot el nem érjük, illetve amíg szép nem lesz a csigavonal.
Ügyeljünk arra, hogy ez is azonos síkban legyen az akasztóval.
Szilveszteri ötlet gyöngyökkel
A szerelőpálcára fűzzünk fel tetszés szerint 3-4 gyöngyöt. Szilveszteri ötlet gyöngyökkel 
Ha lapos végű szerelőpálcát használunk, akkor a gyöngyöktől 1 cm-re vágjuk le a drótot, és ebből alakítsuk ki kúposfogóval a hurkot. (kék gyöngyös)
Hurkos szerelőpálca esetén a gyöngyök után közvetlenül hajlítsuk meg derékszögben a drótot, és ezután vágjuk le csípőfogóval. (sárga gyöngyös)
Szilveszteri ötlet gyöngyökkel 
A hurkot akasszuk a csigavonal külső ívére. Szilveszteri ötlet gyöngyökkel 
Hasonló módszerrel, bármilyen formát hajlítgathatunk, akár egy név kezdőbetűje is lehet. Ebben az esetben az akasztó síkjától 90 fokkal elforgatva alakítottuk ki a betű vonalát. Így a pohár oldalára fog rásimulni a betű.
Természetesen tetszésünk szerint egyszerű vonalvezetésű stilizált állatfigurát, hóembert, csillagot, fenyőfát, stb. is hajlíthatunk.
Szilveszteri ötlet gyöngyökkel
A házibulin résztvevők egy-egy tánc után a pohárjelölő segítségével tudnak visszatalálni italaikhoz.
Szilveszteri ötlet gyöngyökkel
A pillanatok alatt elkészíthető pohárjelölőket nem csak akkor készíthetjük el ha vendégeket várunk. Ha meghívottként veszünk rész a szilveszteri bulin, akkor a vendéglátónak is kedveskedhetünk ilyen apró figyelmességgel. Szilveszteri ötlet gyöngyökkel